00:00

Arboga Södra IF

Referat: Frövi IK - Arboga Södra IF

Klar vinst mot Arboga Södra
FIK är nära att ta ledningen redan i matchminut 2 då Höijer gör ett fint högerinlägg till Runa som styr bollen precis över ribban - nära men inget mål. Minuten senare är FIK nära igen och det är Höijer som kommer in i boxen efter en fin instickare från Kevin, men inget mål då målvakt avvärjer avslutet. FIK har ytterligare en bra chans i minut 5 men gästerna lyckas avvärja när Wille A kom med fart in i boxen. I minut 8 tar Arboga Södra ledningen, 0-1, efter ett skott från snäv vinkel inne i boxen. I minut 10 krigar Runa till sig bollen på offensiv planhalva och är på väg att bli fri men en back hos gästerna lyckas få bort bollen i sista sekunden. I minut 13 testar Oliver ett högerinlägg som ser ut att bli farligt men mv hinner på bollen framför flera FIK-are. I minut 16 slarvar vi på mitten och gästerna får en farlig chans som avslutas med ett skott som Dan styrde till en hörna som blev resultatlös. I minut 22 är Runa nära att kvittera men nicken från nära håll gick retligt över ribban. FIK ändrar här lite spelstrategi och blir mer aggresiva vilket fick positiva effekter. I minut 26 spelar FIK till sig en hörna som ger resultat då Oliver i andra våg lyfter in bollen i boxen där Jesper styr in bollen i gästernas mål och FIK har kvitterat, 1-1. I minut 30 gör Runa en instickare till Wille A som med kommer fart in i boxen men inget mål då gästerna lyckas få till en tå innan avslutande skott. I minut 32 frispelas Runa av Höijer och Runa är iskall i avslutet och placerar bollen i nät (2-1) bakom utrusande målvakt. I minut 36 kommer Höijer på högerkanten och får till ett fint inlägg mot Runa men styrningen gick på fel sida av stolpen. I minut 37 rullar vi upp ett skolboksanfall när Oscar, Adam, Runa och Kevin rullar upp ett fint anfall som slutar med att Runa spelar fram Kevin som trycker iväg en bössa som målvakt räddar med nöd och näppe. I minut 39 sticker Arboga Södra upp i ett anfall som resulterar i en straffspark efter fällning inne i straffområdet. Arboga Södra förvaltar straffsparken och det är kvitterat, 2-2. I minut 43 spelar Oscar vägg med Adam och krigar sedan bra på vänsterkanten och spelar sedan fram Kevin som kommer in in i boxens vänstra sida och spelar sedan till Wille A som placerar bollen väldigt fint i målvakts vänstra hörn och FIK leder med 3-2.
3-2 till FIK i paus.
I paus byter vi målvakt och Oliver tar på sig handskarna. I andra halvleks andra spelminut visar Oliver kyla när han iskallt dämpar ett inlyft från gästerna. I spelminut 49 gör Höijer ett fint högerinlägg men bollen smet förbi flera FIK-are i bra läge. Minuten senare kommer Max med fart på högerkanten och testar att lyfta bollen mot mål och inlyftet blev farligt men inget mål då bollen gick i gavelns utsida. I minut 51 trycker FIK på och bollen hamnar hos Wille A som gör en fin macka till Höijer som avslutar med vänsterfoten och boll i nät och FIK utökar sin ledning till 4-2. FIK har det mesta av spelet men i minut 55 sticker gästerna upp och får till ett skott som letar sig in i Olivers vänstra hörn och Södra reducerar och det står 4-3 på resultattavlan. I minut 57 kapas Gurra på offensiv planhalva och frispark till Frövi. Stoffe lyfter in frisparken i boxen där Jesper möter upp bollen men tyvärr kom en offside annars farligt. I minut 59 kommer Anton på vänsterkanten och spelar in till Gurra som finns i boxen men det kom en signal för handboll innan målchansen kom. Kevin är på väg att kriga sg fri i minut 60 men en tånagel hos gästerna sätter stopp för ett friläge. I minut 61 lyfter Kevin in en frispark mot Manuel som är nära men inget mål då mv hinner före på bollen. I minut 63 lyfter Södra in bollen i boxen men Oliver är med och går ut och greppar bollen. Minuten senare frispelar Höijer Runa men istället för en frilägeschans kom en signal för offside. I minut 65 lyfter Södra in bollen i boxen med återigen är Oliver med och greppar bollen. I minut 68 jublar hemmapubliken då Oliver bjuder på en nord-fint av högsta klass. I minut 69 kommer Anton på vänsterkanten och spelar in bollen i boxen där flera FIK:are finns men gästerna lyckas rensa bort bollen framför FIK-spelarna. I minut 70 spelar Gurra fram Kevin som kommer in i boxen och trycker iväg ett skott med högerfoten som gick i målvakts högra stolpe och ut - synd - bra läge. Minuten senare får gästerna till en omställning som blev farlig men Stoffe avvärjer läget genom en fin glidtackling som medför hörna för Södra. Hörnan resulterar in en ny hörna men inget mål för gästerna. Max kommer in i boxens högra sida i minut 72 och spelar snett bakåt, Johannes hoppar snyggt över bollen, till Kevin som avslutar med ett skott som letar sig in i målvakts högra hörn, 5-3 till Frövi. Under några minuter drar vi på oss några onödiga frisparkar på egen planhalva som medför chanser för Södra men inga mål på flera inlyft i boxen. I minut 81 stoppar Stoffe en Södra-spelare och gästerna får frispark 27 meter utanför straffområdslinjen. Oliver beordrar en mur som ger resultat då frisparksskottet stoppas upp av muren. I minut 82 kommer Kevin in i straffområdet men målvakt vinner avslutande duell. I minut 84 ruffar Södra och Kevin får med sig en frispark på offensiv högerkant. Kevin slår frisparken mot bortre hörnet där Hamodi möter upp med pannan, det blir farligt och mv släpper retur, Gurra är på tå och trycker in returen och det står 6-3 på resultattavlan. I minut 88 fångar Johannes upp en förluten boll från gästernas försvar och testar ett skott som blev farligt men inget mål då bollen gick precis utanför målvakts vänstra stolpe. FIK skapar och trycker på och i trycket får Kevin bollen inne i boxen och trycker iväg en projektil som letar sig in i vänstra krysset - skitsnyggt - och FIK utökar ledningen till 7-3.
7-3 blev slutresultatet mot Arboga Södra som 2022 spelarde i dív 3 och i år spelar i fyran i Västmanland.